Upravit stránku

KNIHY Z EDICE

  • Základy klinické výživy
    Základy klinické výživy

    Základy klinické výživy

    Pavel Kohout, Eva Kotrlíková a kol.
    Svazek I.

    Kniha Základy klinické výživy přináší lékařům, studentům medicíny, nutričním terapeutům nebo zdravotním sestrám základní informace o diagnostice malnutrice a její léčbě. Podrobně se věnuje jednotlivým součástem léčby – dietnímu systému, enterální i parenterální výživě, indikacím i způsobům aplikace. 

    113 stran, brožura

    Cena s DPH: 160 Kč


  • Vybrané kapitoly z klinické výživy I.
    Vybrané kapitoly z klinické výživy I.

    Vybrané kapitoly z klinické výživy I.

    Pavel Kohout
    Svazek II.

    Kniha Vybrané kapitoly z klinické výživy I. vychází z Kurzu klinické výživy, který slouží jako základní podmínka k získání Osvědčení o způsobilosti k provádění nutriční péče (licence F016). Jednotlivé kapitoly jsou odvozené z přednášek probíhajících na tomto kurzu.

    Hlavní témata pojednávají o diabetu mellitu, péči u pneumologických pacientů, výživě u celiakie či při idiopatických střevních zánětech, výživě u pacientů nefrologických a pacientů s jaterní encefalopatií a jaterním selháním. Poprvé je v širokém rozsahu přidána kapitola o perioperační výživě, která se zabývá i zrychlenou přípravou a rekonvalescencí (fast track). Přidány jsou i kapitoly o měření energetického výdeje a lékárenské přípravě vaků all in one.

    184 stran, brožura

    Cena s DPH: 213 Kč


  • Vybrané kapitoly z klinické výživy II.
    Vybrané kapitoly z klinické výživy II.

    Vybrané kapitoly z klinické výživy II.

    Pavel Kohout a kol.
    Svazek IV.

    Klinická výživa je integrujícím prvkem různých oborů, proto jsme oslovili odborníky z oboru kardiologie, stomatologie, transplantační medicína, intenzivní péče, interní medicína, aby sepsali svůj náhled na problematiku výživy ve svém oboru.

    V dalších kapitolách jsme se zaměřili na metodiku zavedení žilních vstupů pro parenterální výživu včetně dlouhodobé a zavedení perkutánní endoskopické gastrostomie jako dlouhodobého vstupu pro enterální výživu včetně dlouhodobé domácí péče. Kapitola zabývající se ekonomikou zdravotnictví obhajuje správnou indikace a provedení nutriční podpory jako ekonomicky výhodné a navrhuje metodiku propočtu health economy v rámci argumentace managementům nemocnice a státnímu establishmentu.

    Kniha je užitečnou pomůckou pro nutricionisty a lékaře, kteří se výživou chtějí zabývat a navazuje na předchozí Základy klinické výživy a Vybrané kapitoly z klinické výživy I.

    142 stran, brožura
    Cena s DPH: 220 Kč